Over Skylines

Kernactiviteiten van Skylines zijn:
Engelse taaltraining, 
Luchtvaart Engels, niveautoetsen en vertaalwerk. 

Skylines is het taaltraining en vertaalbureau van Liesbeth Verweij in Bilthoven, dat binnen een netwerk van taalprofessionals, Engelse taaltrainingen ontwikkelt, niveautoetsen aanbiedt en vertalingen Engels-Nederlands en Nederlands-Engels levert. Deze samenwerking beoogt opdrachtgevers een eersteklas eindresultaat te geven.

Oorsprong
Als native speaker in twee talen, opgegroeid in Engeland, Surrey, en academisch geschoold in Engels en onderwijskunde, gaf Liesbeth jarenlang taaltrainingen luchtvaart Engels aan KLM-personeel, zoals piloten, technici, cabin attendants, managers en grondmedewerkers. Later kwamen er niveautoetsen en vertaalwerk bij.

Visie op taal
Skylines heeft de visie dat voor solide taalverwerving Engels het essentieel is om lessen aan te passen aan elke cursist afzonderlijk. Standaardoplossingen volstaan eigenlijk niet.
Een andere voorwaarde voor succes is dat de docent ook de Nederlandse taal heel goed beheerst: echt begrijpt waarom bepaalde fouten gemaakt worden.
Omdat taal onlosmakelijk verbonden is met cultuur, passen Engelse sociaal-culturele vaardigheden eigenlijk ook bij ieder taaltraject. Maar deze zijn vooral van betekenis bij zakelijke cursussen. Correcte omgangsvormen zorgen immers voor een goede eerste indruk en kweken vertrouwen. Zakelijke transacties krijgen daarmee een grotere kans van slagen.

Waar Skylines voor staat
Skylines is flexibel, ervaren en accuraat en staat voor persoonlijke betrokkenheid. Vanuit liefde voor de taal wordt er – in een ongedwongen, positieve sfeer – met cursisten gewerkt, wat een goed resultaat geeft.
Als examinator mag het bureau niveautoetsen afnemen op alle niveaus, van beginner tot native speaker.
En als beëdigd vertaler is Skylines gerechtigd om niet alleen zakelijke teksten, maar ook bindende, juridische stukken te vertalen.